Liiton jäsenuutiset

SAK:n kulttuuriapurahat haettavissa elokuun aikana (tänään)

SAK:n kulttuuriapurahat ensi vuodelle ovat haettavissa tämän kuun aikana. Apurahaa voivat hakea kaikki SAK:laisten ammattiliittojen yksityiset jäsenet ja harrastajaryhmät, ja niillä tuetaan ensisijaisesti taidepainotteisia kulttuuriharrastuksia.

Tavoitat liiton henkilökunnan yhä parhaiten puhelimitse ja sähköpostilla (29.7.2021)

Koronavirustartuntatilanne on heikentynyt, ja monen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Joillakin alueilla ei ole saavutettu perustasoa kesän aikana lainkaan.

Siirtohintoja koskevat lait voimaan ensi kuussa (29.7.2021)

Sähkön siirtohintoja koskevat lait tulevat voimaan elokuun alussa. Lakimuutos leikkaa jakeluverkkoyhtiöiden suurinta sallittua tuottoa ja pienentää kertakorotusten suuruutta. Jakeluverkkojen kohtuullinen tuottoaste sitoutuneelle pääomalle laskee vuonna 2022 neljään prosenttiin.

Volttipäivät toteutuvat suunnitellusti (27.7.2021)

Heikentyneestä koronatilanteesta huolimatta Sähköliiton perinteiset Volttipäivät järjestetään tulevana viikonloppuna suunnitellusti Helsingissä.

Mihin osasto- ja aluetoiminnan uudistushanketta tarvitaan? (27.7.2021)

Sähköliiton edustajisto päätti viime marraskuussa, että liitto käynnistää tänä vuonna osasto- ja alueellisen järjestötoiminnan uudelleenorganisointihankkeen yhdessä ammattiosastojen kanssa.

Palkkaturvan enimmäismäärä nousi heinäkuun alusta (26.7.2021)

Palkkaturvan enimmäismäärään on tullut korotus heinäkuun alusta. Nyt enimmäismäärä on 19 000 euroa entisen 15 200 euron sijaan samalle työnantajalle tehdyn työn perusteella.

Miksi Henkka meni metsään matkalaukun kanssa? Katso video! (24.6.2021)

Intensiivinen kamerakontakti, hieno matkalaukku, kissa cameoroolissa, eteenpäinvievä musa ja lopussa toimiva qr-koodi…

Teboilin kesäkampanja tekee tankkaamisesta ja ruokatauosta vieläkin edullisempaa (22.6.2021)

Teboilin perinteinen kesäkampanja alkaa jälleen keskiviikkona 23. kesäkuuta eli juuri ennen juhannusta ja jatkuu 15. elokuuta asti.

Suunnitelmissa loma Villa Andropoffissa? Katso päivittyvät matkailuohjeet Viroon (16.6.2021)

Sähköliiton lomaosakkeissa Viron Pärnussa on vielä vapaita viikkoja. Tällä hetkellä Villa Andropoffissa varattavissa ovat viikot 26, 27, 29, 31 ja 33.

SAK aloittaa ajankohtaisohjelman, tiistaina puhutaan sopimisen tulevaisuudesta (14.6.2021)

SAK aloittaa huomenna tiistaina 15. kesäkuuta uuden Suoraan töistä live -ajankohtaisohjelman. Heti ensimmäisessä jaksossa keskustellaan työmarkkinoiden kuumasta aiheesta, sopimisen tulevaisuudesta.